Стало відомо, на яку суму США надали допомоги Україні за час проведення АТО

У Міноборони і Генштабі реалізовуються програми фінансування надання військової техніки, майна та послуг США Foreign Military Financing, European Reassurance Initiative і Ukraine Security Assistance Initiative, які фінансує Міністерство оборони США.

Ілюстрація:DT.ua

Міністерство оборони України заявляє, що Сполучені Штати Америки надали Україні технічної допомоги на 175 млн доларів за період з 2014 року по березень 2017 року. Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит Українських Новин, передають Патріоти України.

"У 2014 - березні 2017 року отримано міжнародної технічної допомоги на загальну суму 174 789 097 доларів США", - йдеться у відповіді.

Відзначається, що міжнародна технічна допомога надається Міністерству оборони і Генеральному штабу Збройних сил на підставі угод між Кабінетом Міністрів і урядом США про гуманітарне і техніко-економічне співробітництво від 7 травня 1992 року і про реалізацію програм і проектів міжнародної допомоги у військовій сфері від 8 грудня 1999 року.

Згідно з відповіддю, в Міноборони і Генштабі реалізовуються програми фінансування надання військової техніки, майна та послуг США Foreign Military Financing, European Reassurance Initiative і Ukraine Security Assistance Initiative, які фінансує Міністерство оборони США.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...