Стало відомо прізвище куратора Кремля: Як референдум у Каталонії розкручувався за гроші Москви, - іспанські ЗМІ

Російськими тролями, які в мережі виступають за відокремлення Каталонії від Іспанії, управляє такий собі Олександр Іонов, отримуючи за це фінансування від уряду Медведєва.

Армією російських тролів, які всіляко підтримують в мережі каталонський сепаратизм в Іспанії, керує голова Антиглобалістського руху Росії Олександр Іонов, котрий фінансується російським урядом. Очолюваний Іоновим рух підтримує сепаратистів по цілому світі у т.ч. сили, які виступають за утворення незалежних держав у Шотландії, Каліфорнії, Техасі, на Гаваях тощо. Про це повідомила мадридська газета El Mundo, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.

Особливо антиглобалістів цікавлять сепаратисти на Заході, тоді як в Росії вони не займаються подібною діяльністю, аби уникнути кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років.

Справа в тому, що в Росії немає сепаратистських рухів. Ми можемо вирушити до будь-якої частини Росії й запитати про сепаратистів, і ви їх не знайдете, стверджує Іонов.

За даними видання, іспанські правоохоронці наразі розслідують, чи не допомагали люди Іонова каталонським IT-фахівцям у тому, щоб клонувати сайти референдуму і створювати боти для поширення повідомлень в соцмережах таких фігур і організацій, як Ассанж, Сноуден, RT або WikiLeaks.

Своєю чергою Іонов особисто підтримує сепаратистів Каталонії й каже, що особисто знайомий з Енріком Фолком з міжнародного секретаріату Каталонської солідарності за незалежність.

Мадриду варто було б не застосовувати силу, не продовжувати застосування репресій, а дозволити референдум і потім вступити в перемовини, зазначає він.

За інформацією видання, бюджет московських антиглобалістів обчислюється десятками тисяч доларів. Ці кошти йдуть з урядових програм Кремля на підтримку патріотичних та військових проектів, не приховує сам Іонов.

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...