Стало відомо, про що Порошенко домовився з Меркель у день народження своєї дружини

Захід і Україна чекатимуть виконання Мінських угод з боку президента РФ Володимира Путіна.

Ангела Меркель та Петро Порошенко. Фото: svopi.ru.

Президент Петро Порошенко під час візиту до Берліна 1 лютого дійшов згоди з канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо того, що зміни до Конституції України по "особливому самоврядуванню" Донбасу можуть бути відкладені до виконання Мінських угод Росією. Про це "Апострофу" розповіло джерело в Міністерстві закордонних справ України, передають Патріоти України.

"Одним з основних завдань візиту стало повідомлення канцлеру Німеччини, що Україна залишається прихильником виконання Мінських угод, у тому числі в питанні внесення змін до Конституції в частині надання так званого "особливого статусу" Донбасу. При цьому президент підкреслив, що голосування з цього приводу не відбудеться на поточній сесії парламенту (яка вже завершилася 2 лютого, - ред.), оскільки Росія і підконтрольні їй бойовики не виконали першочергові пункти Мінська-2. Мова йде про недотримання протилежною стороною режиму припинення вогню", - сказав він.

За словами дипломата, Берлін висловив солідарність із Києвом, а її підтвердженням є заява Меркель про неможливість зняття санкцій з Росії до повної реалізації Мінських домовленостей. "Меркель розуміє, що надмірний тиск на українських депутатів з метою голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації до повного припинення вогню на Донбасі може спровокувати хвилю невдоволення, яка може призвести до дострокових парламентських виборів. А цього не потрібно ні українській владі, ні її європейським партнерам, яким заново потрібно буде вибудовувати весь діалог", - пояснив співрозмовник видання. На думку ряду експертів, тепер Захід і Україна чекатимуть виконання Мінських угод з боку президента РФ Володимира Путіна.

На Харківщині ворог продовжує штурм, ведеться інтенсивний вогонь: У Генштабі розповіли, де йдуть активні дії

понеділок, 13 травень 2024, 10:30

Ситуація на Харківському напрямку залишається складною, російські окупаційні війська продовжують штурмові дії, ведеться інтенсивний вогонь, Сили оборони дають відсіч противнику, заявив речник Генштабу ЗСУ Дмитро Лиховій в ефірі національного телемараф...

Оце так! Міністр оборони Румунії не хоче віддавати Україні Patriot, − румунський прем’єр

понеділок, 13 травень 2024, 10:25

Міністр оборони Румунії Анджел Тилвар має серйозні застереження щодо можливості надання Україні системи протиповітряної оборони Patriot, заявив румунський прем'єр-міністр Марчел Чолаку. Деталі: Чолаку розповів, що наразі не обговорював з президентом кр...