"Сталин совершил счастливую для всех нас ошибку, аннексировав страны Балтии. Точно такую же ошибку соверши Путин, аннексировав Крым", - Портніков про неминучість краху Росії

Після анексії Криму Росія стала державою з невизначеними межами.

Віталій Портінков. Фото: ЖЖ

Анексія Криму з високою ймовірністю може призвести до демонтажу Росії, вважає відомий публіцист Віталій Портніков, повідомляють Патріоти України.

"Йосип Сталін зробив щасливу для всіх нас помилку, анексувавши країни Балтії. Точно таку ж помилку зробив Володимир Путін, анексувавши Крим. Перша анексія призвела до розпаду СРСР, друга - вельми ймовірно призведе до демонтажу Російської Федерації", - сказав Портніков.

Він підкреслив, що після анексії Криму Росія стала державою з невизначеними межами. "Це держава, один з федеральних округів якої, по суті, не є федеральної територією з точки зору міжнародного права. Але є таким з точки зору внутрішнього права. І як тільки з'явиться необхідність вирішити питання, пов'язані з міжнародним правом, тут же виникне реальний прецедент, який дозволить і іншим федеральним округах, а особливо національним республікам, подумати про своє вільне майбутнє", - пояснив Портніков.

За його словами, випадок з країнами Балтії підтверджує принцип: якщо всередині імперії є вільне суспільство, і вона нічого з ним не може зробити, то імперія загине.

"Свободу, що існувала в Латвії чи Естонії зразка 80-х, було неможливо уявити, наприклад, в дуже радянській та консервативній Україні. Люди в Прибалтиці не тільки слухали західні радіоголоси, але і виходили з радіоприймачами до будівлі Юрмальського відділення КДБ СРСР, там краще ловилася радіохвиля", - розповів Портніков.

Публіцист зазначив, що буваючи в Балтії, він спілкувався з людьми, які говорили про незалежність балтійських країн, а в книжкових магазинах можна було купити книги про окупацію 1940 року. Він підкреслив: Існувати з таким анклавом всередині неможливо, і Радянський Союз розвалився.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...