"Становимся Европой. Ментально. Потихоньку", - Мочанов

Волонтер про те, як змінюється Україна.

Олексій Мочанов. Фото: ЖЖ"Становимся Европой. Ментально. Потихоньку. Неспеша, часто ломая себя, привычки и совковые привычки в себе через колено. Непросто это. Но получается. Понемногу", - пише у своєму блозі відомий український волонтер Олексій Мочанов, повідомляють Патріоти України.

Ж/д-переезд неподалёку ото Львова в сторону Ровно-Житомир-Киев, трасса Киев-Чоп. Шлагбаум закрыт, маневровые неспеша елозят вагоны в одну и другую сторону. Хвост в траффик-джеме собирается нешуточный. Длинный.

Но НИКТО не лезет по встречной, без очереди и терпеливо ждёт. Даже мотоциклист, что вообще странно для мотоциклистов. Наших. Спустя минут 10 всё тронулось, поехало и пробка рассосалась.

Душа радуется - сколько лет на этом и других переездах рысачили и лихачиои "тупые и ещё тупее" с криками "мне можно! Я водитель лимузина! У меня ксива!".

Приятная минутка осознания, что не мы идёмв Европу, а Европа - к нам. И в нас. И уже стыдно нарушать. Самим. Перед собой, людьми, детьми. А не перед полицией. В хорошем настроении катимся дальше. Впереди Ровео и Санюха, а в Дитомире ждут Козел и Медведь. Гарних свят!

Alex Mochanov

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...