"Статус-кво є неприйнятним. Президент мусить зайняти "жорсткішу лінію" щодо Росії", - високий чин ЦРУ зробив категоричну заяву

На думку Роберта Ґейтса, Путін – один з тих лідерів, які продовжують наступ, поки не зустрічають значного опору.

Роберт Ґейтс. Фото:samsonblinded.org

Колишній міністр оборони США і екс-директор ЦРУ Роберт Ґейтс заявив, що новий американський президент, який вступить на посаду в січні наступного року, повинен зайняти "жорсткішу лінію" по відношенню до Росії, оскільки статус-кво, на його думку, "є неприйнятним". Про це пише Голос Америки, інформують Патріоти України.

"Думаю, новий президент повинен буде зайняти жорсткішу лінію по відношенню до Росії, ніж та, що проводилася останнім часом", – сказав він в інтерв’ю CBS News.

"Дозволяти, щоб відносини і далі погіршувалися, або терпіти все, що хоче робити президент Росії Володимир Путін – неприйнятні альтернативи, – додав він. – Тому вважаю, що новий президент повинен зробити спроби вивести ці взаємини на інші позиції".

Колишній міністр оборони попередив, що США можуть стати свідками більш конфронтаційного підходу Росії в Балтійському морі і агресивнішого патрулювання російських військових кораблів у Середземному морі.

Він також висловив стурбованість з приводу таких інцидентів, як обльоти американських кораблів.

"Для мене це одна з тих сфер, де новий президент повинен провести межу і сказати, що більше вони не повинні робити такого з нашими кораблями і літаками", – сказав він.

"Все повинно початися з того, що Путін повинен зрозуміти, що терпінню приходить кінець, що ми не збираємося миритися з його втручаннями, і вони спричинять наслідки", – додав екс-глава ЦРУ.

Ґейтс визнав, що "Путін виразно робить нову заявку на роль Росії в світі". На думку Ґейтса, Путін – один з тих лідерів, які продовжують наступ, поки не зустрічають значного опору.

"Це людина, яка дуже добре прораховує ситуацію і дуже майстерно грає, навіть маючи погані карти на руках", – сказав він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...