Сторона конфлікту: У Кремлі визнали, що "Л/ДНР" повністю узгоджують свої вимоги з РФ

Хоча в Мінських угодах не передбачено, що невизнані "республіки" окупованого Донбасу повинні узгоджувати свою позицію з Росією. Адже Путін неодноразово заявляв, що РФ не є стороною конфлікту.

Ілюстрація:9musesjournal.wordpress.com

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" повністю погоджують свою позицію щодо врегулювання конфлікту на Донбасі з Росією. Це випливає з повідомлення прес-служби Володимира Путіна за підсумками телефонної розмови в "нормандської форматі", передають Патріоти України з посиланням на ОстроВ.

"Відзначено, що (Росією, - ред.) партнерам по "нормандського формату" переданий узгоджений з ДНР і ЛНР пакет пропозицій щодо місцевих виборів, особливого статусу, амністії і децентралізації, які слід було б уважно розглянути в Контактній групі", - повідомляється на сайті Кремля.

Як повідомлялося раніше, в Мінських угодах не передбачено, що невизнані "республіки" окупованого Донбасу повинні узгоджувати свою позицію з Росією. Путін неодноразово заявляв, що РФ не є стороною конфлікту.

Тим часом, повідомлення прес-служби глави російської держави свідчить про те, що в "нормандському форматі" Росія повністю підтримує бойовиків, звинувачуючи в ескалації конфлікту Україну.

Так, на сайті президента України відзначається, що Петро Порошенко в ході телефонних розмов в "нормандської форматі" звернув увагу на погіршення ситуації, зокрема обстріли в районі Авдіївки, де щодня гинуть українські солдати. Володимир Путін же, згідно з повідомленням Кремля, нічого про регулярні обстріли з боку проросійських бойовиків не говорив. Більш того, він закликав "до негайного припинення обстрілів українськими збройними формуваннями".

Не відреагував глава РФ і на заяву Порошенка про те, що Росія повинна вивести війська з окупованої частини України і припинити поставляти туди зброю і найманців. Прес-служба Путіна цієї теми взагалі не торкнулася.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...