​Стосунки між Росією і США небезпечніші, ніж за часів "холодної війни", - Штайнмаєр

Прихильник умиротворення Кремля закликав сторони до компромісу, і продовжує умовляти Путіна не вбивати більше мирних сирійців варварськими бомбардуваннями.

Франк-Вальтер Штайнмаєр - "голуб миру" і за порозуміння з Кремлем

Напруження між США і Росією знищує останні залишки довіри між двома найбільшими державами світу. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв'ю таблоїду Bild в суботу, 8 жовтня, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

"Причин конфлікту між РФ і США стає все більше. Здається, що зникає остання довіра. Якщо так піде і далі, ми повернемося в часи конфронтації між двома найбільшими державами", - цитує видання соратника Меркель.

Порівнювати ситуацію з часами "холодної війни" невірно, переконаний глава німецького МЗС. "Те, що відбувається зараз, ще небезпечніше. Раніше світ був розділений на дві частини, але Москва і Вашингтон знали, де проходять їх "червоні лінії", і поважали їх". Актуальні регіональні конфлікти і все менший вплив великих країн роблять світ для політиків "набагато більш непередбачуваним", вважає Штайнмайер.

Міністр закордонних справ ФРН закликав США і Росію до продовження діалогу та спільних зусиль щодо припинення військових дій в Сирії. Першим кроком на шляху до цього, за словами німецького високопосадовця, має стати доставка гуманітарної допомоги і медичних препаратів жителям оточеного Алеппо.

Керченський міст підірвали твердим ракетним паливом в еквіваленті 10 тонн тротилу – російські ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:32

Для підриву Керченського мосту у жовтні 2022 року використовувався саморобний вибуховий пристрій потужністю, еквівалентною 10 тоннам тротилу. В його основі було тверде ракетне паливо, заховане у бобіни поліетиленової плівки. Про це пише російський Коме...

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...