Стратегічні помилки леді Ю: Чому Трамп відмовився зустрічатися із Тимошенко

Юлія Тимошенко припустилася помилки, висловивши думку, що до переговорів про врегулювання конфлікту між Україною і Росією потрібно підключити Китай. Така заява викликала повне нерозуміння американської сторони.

Юлія Тимошенко не досягнула своєї мети? Фото: соцмережі.

У розпорядження журналістів потрапила аналітична довідка, підготовлена одним з аналітичних центрів для Адміністрації президента України, присвячена візиту в США лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, який відбувся з 4 по 8 грудня. Патріоти України пропонують вашій увазі найцікавіші, на наш погляд, моменти з цього документа.

Аналітики зазначають, що під час своєї поїздки Юлії Володимирівні вдалося зустрітися з американськими політиками високого рівня, які відповідають за політику США щодо України. Йдеться про спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера. Одночасно головна мета візиту - домовитися про зустріч з Дональдом Трампом - не була досягнута.
Зазначається також, що найближчим часом питання можливої зустрічі з Трампом буде для Тимошенко закритим, оскільки у американських політиків є правило не зустрічатися з кандидатами на високі пости в інших країнах за три місяці до виборів. Таким чином, шанси на те, що Тимошенко зустрінеться з Трампом до квітня 2019 року дуже невисокі.
Одне з ключових питань, яке могло зробити зустріч Тимошенко з Трампом можливою, а саме - питання кандидатур майбутніх керівників Міністерства закордонних справ України, Міністерства оборони та керівників силового блоку, Тимошенко вирішила з Трампом не обговорювати. За її словами, вона поки нібито не готова говорити про ці питання.
Що стосується зустрічі з Волкером, то, на думку аналітиків, Тимошенко припустилася стратегічної помилки, висловивши думку, що до переговорів про врегулювання конфлікту між Україною і Росією потрібно підключити Китай. Така заява викликала повне нерозуміння американської сторони.
Важливо зазначити, що під час підготовки зустрічей Тимошенко з представниками США, залишилася незмінною позиція посла США в Україні Марі Йованович, яка наполягає, що кандидатура чинного президента України є для США безальтернативною, в разі проходження до другого туру Тимошенко та Петра Порошенка.
Також під час свого візиту Тимошенко змогла заручитися частковою підтримкою впливових представників української діаспори. Однак головна причина цього не в самій Тимошенко, а в небажанні президента Порошенка замінити посла України в США Валерія Чалого, не дивлячись на те, що він посварився з абсолютною більшістю впливових представників української діаспори в США і продемонстрував явне невміння налагодити співпрацю з впливовими американськими конгрессменами - друзями України.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...