Стрілянина зі смертельними наслідками: У Харкові депутата облради посадили під домашній арешт

Захист просив відпустити депутата під особисте зобов'язання і стверджував, що ризики, на які посилалася прокуратура, не доведені.

Депутату обрали запобіжний захід з носінням електронного браслета. Ілюстрація:http://zakarpattya.net.ua/

Дергачівський суд Харківської області в п'ятницю визначив запобіжний захід депутату Харківської облради від партії "Відродження" Олексію Литвинову, підозрюваному у справі про бійку, яка закінчилася стріляниною зі смертельними наслідками. Про це повідомили в прокуратурі Харківської області, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Суддя Кононіхіна обрала запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 22.00 до 6.00 з носінням електронного браслета. Прокуратура буде подавати апеляцію", - зазначили у відомстві.

За словами співрозмовника агентства, прокуратура просила обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, посилаючись на те, що в іншому випадку підозрюваний може впливати на свідків у справі і знищити докази.

Захист просив відпустити депутата під особисте зобов'язання і стверджував, що ризики, на які посилалася прокуратура, не доведені.

Раніше Дергачівський райсуд обрав аналогічний запобіжний захід двом іншим підозрюваним у справі. Як повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, на ці ухвали суду також буде подана апеляція.

Як повідомлялося, вранці 16 травня в селищі Вільшани Харківської області стався збройний побутовий конфлікт, що призвів до смерті одного з чотирьох постраждалих.

За попередньою інформацією поліції, інцидент стався між групою громадян на ґрунті тривалого побутового непорозуміння. Встановлено, що під час бійки застосовувалася травматична зброя.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для завдавання тілесних ушкоджень), п. 7 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських спонукань) КК України.

У ромській громаді (загиблий і постраждалі в результаті бійки і стрілянини - роми) стверджують, що конфлікт стався на національному ґрунті і був спровокований колишнім главою Ольшанської селищної ради, а нині депутатом Харківської облради від партії "Відродження" Олексієм Литвиновим і його сином, нинішнім главою Ольшанського селищної ради Андрієм Литвиновим.

За результатами проведених в першу добу оперативно-слідчих дій було встановлено і затримано трьох активних учасників інциденту, в т.ч. Олексія Литвинова. Всім трьом оголошено підозру за ч. 4 ст. 296.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...