Суд визнав ліквідацію "Банку Михайлівський" незаконною

Суд вирішив, що підстав визнавати "Банк Михайлівський" неплатоспроможним не було, але відмовився "зобов'язати НБУ зробити всі необхідні дії по відновленню функціонування ПАТ "Банк Михайлівський" в якості банку".

"Банк Михайлівський" може відновити роботу. Фото: Корреспондент.

Окружний адміністративний суд Києва за позовом компанії "Екосіпан" скасував рішення Нацбанку і Фонду гарантування про неплатоспроможність "Банку Михайлівський", введення в нього тимчасової адміністрації та ліквідацію. Про це повідомляє Finclub, передають Патріоти України.

Суд констатував, що перерахування 1,507 млрд грн з рахунку ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" на рахунки фізосіб хоч збільшило зобов'язання ФГВФО, але не було "операціями банку", оскільки "Банк Михайлівський" не був стороною договорів позики, а лише виконував розпорядження клієнта.

Виходячи з цього, суд вирішив, що "Банк Михайлівський" не здійснював операції, внаслідок яких його зобов'язання перед фізособами в межах гарантованої суми зросли за рахунок зменшення зобов'язань перед юридичними особами. А значить, причин для неплатоспроможності не було.

При цьому суд відмовився "зобов'язати НБУ зробити всі необхідні дії по відновленню функціонування ПАТ "Банк Михайлівський" в якості банку".

Нацбанк готує апеляцію.

"Національний банк не погоджується з рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва, який 15 травня 2017 року виніс постанову, частково задовольнивши позов ТОВ" Екосіпан" і скасувавши рішення НБУ про віднесення "Банку Михайлівський" в категорію неплатоспроможних і ліквідацію цього банку, а також обидва рішення ФГВФО", - повідомили в Нацбанку.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...