Судилище в Чечні: Стало відомо, на скільки хочуть засудити українців Карпюка і Клиха

Звинувачення попросило для обидвох громадян України більше 20 років ув'язнення кожному.

Станіслав Клих та Микола Карпюк. Фото:www.radiosvoboda.org

У Верховному суді російської республіки Чечня сторона звинувачення просить засудити громадян України Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років суворого режиму і 22 років ув'язнення відповідно. Про це в своєму Twitter написав адвокат Ілля Новіков, інформують Патріоти України.

"Прокурор попросив для Карпюка 22,5 року суворого режиму, для Клиха - 22", повідомив адвокат.

Також журналіст Антон Наумлюк в своєму Facebook повідомив, що у відповідь Карпюк подякував адвокатам і активістам з Росії, які його підтримують.

Клих же відреагував емоційно, кричав і знову заявив, що його не було в Чечні.

Нагадаємо, громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Кліха затримали на території Росії в 2014 році за вигаданим звинуваченням у вбивствах на території Чечні в 1990-х роках.

19 травня колегія присяжних Верховного суду Чеченської республіки Росії визнала українців Миколи Карпюка та Станіслава Кліха, винними у вбивстві російських солдатів в Чечні в 1994-95 роках.

Відзначимо, що Клих і Карпюк неодноразово піддавалися знущанням і тортурам в російській в'язниці, але так і не визнали свою провину.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...