Мати українського заручника Путіна поскаржилась на поведінку Арсенія Яценюка

Жінка розповіла, що її сина у РФ катували і змушували написати, що він начебто бачив у Чечні українського екс-прем'єр-міністра разом з Тягнибоком.

Станіслав Клих. Фото:umoloda.kiev.ua

Українського політв'язня Станіслава Клиха, незаконно утримуваного на території Росії, змушували свідчити проти колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. При цьому сам Яценюк ніяк не допомагає ув'язненому. Про це розповіла мати політв'язня Тамара Клих, передають Патріоти України.

"Це історія не Карпюка і Клиха, це історія Яценюка. Сина коли катували, хотіли, щоб він папірець підписав, що бачив Яценюка і Тягнибока в Чечні", - говорить вона.

Мати Клиха додала, що має телефон секретаріату Яценюка, за яким дзвонила, але не отримала жодної допомоги. "Я думала, що він допоможе. Але вони навіть перестали дзвонити. Він їздить за кордон, всюди, міг десь слово сказати", - розповідає вона.

За словами Тамари Клих, батьки політв'язнів не отримують допомоги від держави.

"Якийсь бізнесмен допомагає п'ятьом або шістьом політв'язням матеріально, нам теж. Якби не він, то не знаємо, як вижили б. Щомісяця якісь дві жінки перераховують по 100 гривень. Вони для мене просто Оля і Аня, все. Від держави нічого не отримуємо, нічого. Тільки адвоката МЗС оплачує. Усе. А раніше ми оплачували. Вже б, напевно, і будинок продали", - каже жінка.

Як стало відомо, українського політв'язня Станіслава Клиха в Росії відправили в психіатричну лікарню.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...