Сухе голодування: Російські правозахисники розказали, як себе почуває Савченко

Голова Громадської спостережної комісії по Ростовській області запевнив, що стан здоров'я Надії не відмінний, але нормальний.

Надія Савченко. Фото:www.radiosvoboda.org

Чотири члени Громадської спостережної комісії (ГСК) по Ростовській області, які вчора відвідали в СІЗО українську льотчицю Надію Савченко, оцінили її стан здоров'я як задовільний. Про це в прямому ефірі 112 Україна заявив голова ГСК Леонід Петрашис, інформують Патріоти України.

"На вчорашній день вона важила 69 кг. Тиск був нормальний. Звичайно, стан здоров'я не відмінний, але він нормальний. Звичайно, скаржитися вона не схильна, але ми бачили її стани набагато гірші, коли вона важила і 64 кг. Сухе голодування - це жорстка річ.

Але, я думаю, генконсул перебільшив. Ніякої небезпеки для її життя немає. Лікарі оглядають її два рази в день. і не відкрию страшну таємницю, що начальник головного управління ФСВП і начальник СІЗО переживають за її здоров'я, аніж за своє особисте", - заявив Петрашис.

Він зазначив, що Савченко перебуває в тій же камері, в яку була поміщена спочатку. "Це двомісна камера. Всі норми там відповідають. Вона там одна. Є телевізор. Є холодильник. Одна вона утримується на її особисте прохання", - сказав Петрашис.

Нагадаємо, генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко заявив, що в Надії Савченко з'явилися перші ознаки сухого голодування, зокрема, суха шкіра, блискучі очі, судоми, холодний піт, тахікардія.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...