Свята закінчилися: Путінські гібриди вв'язалися в невигідну для них снайперську війну

Як і прогнозувалося, після свят відбулося різке посилення протистояння на Донбасі.

Путінські гібриди вв'язалися в невигідну для них снайперську війну. Фото: ТСН.

Тільки за 9 січня і тільки офіційними особами ЗСУ зафіксовано 49 випадків обстрілів позицій, пишуть Патріоти України з посиланням на Деловую столицу.

Очевидно, потроху акцент зміщується на Приморський напрям - тут спекотно практично скрізь. За Талаківкою і Водяним відкривався мінометний вогонь, по Водяному, Гнутовому і Широкиному - з гранатометів. Крім того, за Широкиним відкривала вогонь "блукаюча" БМП. Обстріли зі стрілецької зброї вже навіть не потрапляють у зведення.

Таке загострення має свої причини - фактично за останні кілька місяців активними бойовими діями морпіхи за підтримки одного з окремих розвідбатів змогли звести "сіру" зону в Приазов'ї до мінімуму і тепер часто позиції знаходяться в межах досяжності навіть стрілецької зброї.

На разі на перший план виходить снайперська війна, і тут ми маємо серйозну перевагу як в підготовлених кадрах, так і в озброєнні: зусиллями і волонтерів, і держави в передових частинах є достатня кількість снайперських гвинтівок калібру 12,7 мм іноземного виробництва. Серйозною підмогою є і перероблені з ініціативи волонтерів в снайперські гвинтівки великокаліберні кулемети ДШК, які свого часу викликали великий сумнів в їх доцільності.

Практично не припиняються бойові дії в районі Верхньоторецька і Крутої Балки, оскільки противник не може примиритися з втратою останньої. Тим більше, що тепер з виходом ЗСУ в район траси "Донецьк-Горлівка" бойовиками втрачений контроль над критично важливим інфраструктурним об'єктом - Донецькою фільтрувальною станцією, зупинка якої залишить Донецьк без води.

А ось до повідомлень окремих волонтерів про просування в районі Світлодарської дуги на сьогоднішній день варто поставитися з великою часткою недовіри. Навіть простий погляд на карту показує, що без серйозних боїв за висоту 223,0 подальше просування в тому районі неможливе. У той же час інформацію про деяке просування наших сил в цьому районі офіційно підтвердив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, зазначивши при цьому, що нові позиції зайняті нашими військовими "в межах лінії розмежування". Про що конкретно йде мова, поки зовсім не зрозуміло.

На Луганському напрямку, як і раніше неспокійно, - по Новозванівці бойовики вели вогонь з мінометів і протитанкових ракетних комплексів, а за Троїцьким - з гранатометів.

Тихо було тільки на Докучаєвському напрямку, хоча противник, як і раніше, продовжує спроби "промацати" нашу оборону - так, в районі Тарамчука було відбито напад штурмової групи. Взагалі відзначимо, що така тиша оманлива - бойовики так само тримають в районі Стила-Старобешеве-Докучаєвська серйозні сили, які в будь-який момент можуть бути задіяні.

На жаль, таке загострення на фронті не обійшлося без втрат - у наших військових один загиблий, двоє поранених, один травмований. Позиційна війна триває.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...