Свідчення жертв тортур росіян на Донбасі передано в Гаазький суд

У Сеймі Польщі представили доповідь про російські злочини на Донбасі. "Це не невідомі бандити, це російська армія", - визнає Європа.

Донбас. Фото: ua-today.comДокумент представила заступник голови комісії Сейму у закордонних справах, один з ініціаторів його створення Малгожата Госєвська, передають Патріоти України з посиланням на повідомлення українських ЗМІ.

"Сподіваюся, що злочинці будуть покарані, оскільки воєнні злочини не мають терміну давності", - заявила під час презентації Госєвська.

Вона зазначила, що в рапорті немає імен і прізвищ осіб, щодо яких здійснювалися тортури. Натомість їхні дані подано до Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі. За її словами, у Гаазі із зацікавленням сприйняли документ. Депутат Сейму зачитала частину свідчень жертв тортур, підкреслюючи, що це діється в XXI cтолітті, і в Польщі мають знати, що зараз відбувається на території сусідньої держави.

Заступник голови комісії Сейму у закордонних справах підкреслила, що у звіті вказано про злочини саме росіян і діючих військових російської армії. "Це не є якісь невідомі банди, які гарцюють по Донбасу, а російська армія, представники різних російських спецслужб, які експлуатують російську військову техніку", - наголосила вона.

Госєвська зауважила: оскільки осіб, щодо яких здійснювалися тортури, змушували давати інтерв’ю для російських ЗМІ, то російські журналісти, які це бачили, також несуть відповідальність за злочини. "Я хочу, щоб цей рапорт став відомим не тому, що шукаю якусь дешеву сенсацію, а тому що хочу показати, чим сьогодні є Росія Путіна", - підсумувала пані Госєвська.

"Є плани і на Львів, і на Київ": Самусь оцінив, чи може РФ знову піти у наступ на великі міста

неділя, 5 травень 2024, 7:37

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі телемарафону прокоментував слова представника ГУР Вадима Скібіцького про можливий наступ РФ на Суми та Харків. "Плани у росіян є. Плани є і на Київ, і на Львів. Оскільки вони б не починал...

Не все так просто! Обіцяну зброю Україна отримає лише влітку чи навіть пізніше, - NYT

неділя, 5 травень 2024, 7:24

Після схвалення нової програми американської військової допомоги Україна вже отримала кілька термінових поставок зброї, але із наступними партіями можуть виникнути затримки. За даними видання, минулої неділі Україна отримала партію протитанкових засобі...