Світ має визнати, що це війна: "У нас немає ніякого АТО, у нас є факт російської агресії", - Порошенко

Президент зазначив, що головною метою росіян було продемонструвати ситуацію, коли це є внутрішній конфлікт всередині України, а "ми готові бути посередниками". Ми не дали їм цього зробити, наголосив Порошенко.

Петро Порошенко. Фото:РБК-Украина

У спільній міжнародній заяві Президента України та Прем'єр-міністра Норвегії було названо – агресія Російської Федерації проти України. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на конференції з нагоди 440-річчя Острозької академії, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

"У нас немає ніякого АТО, у нас є агресія Російської Федерації проти суверенної, незалежної нашої держави. Коли я був обраний Президентом, то про це ще дуже сором'язливо говорили, і ключове моє завдання було, щоб це визнав світ – факт агресії. Це не просто задовольняє наше право на правду, а це має відповідні юридичні наслідки.

Я можу привітати вас, бо головна мета росіян була продемонструвати ситуацію, коли це є внутрішній конфлікт всередині України, а "ми готові бути посередниками". Ми не дали їм цього зробити", – зазначив Порошенко.

"Вперше під час мого візиту до Норвегії, який відбувся тиждень тому, у спільній міжнародній заяві Президента України та Прем'єр-міністра Норвегії було названо – агресія Російської Федерації проти України.

Після добре скоординованої роботи наших дипломатів в резолюції ПАРЄ чітко наголошено – агресія Російської Федерації проти України. Зараз під час консультацій з керівництвом Європейського Союзу, впевнений в тому, що ми розповсюдимо застосування цього терміну", – наголосив глава держави.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...