Сигнал Москві: Наші військові будуть діяти аналогічно турецьким, - Турчинов

Турецькі ВПС виконали свій обов'язок для захисту свого суверенного простору, жержави та громадян, впевнений секретар РНБО.

Олександр Турчинов. Фото:tsn.ua

Сили турецьких ВПС і ППО діяли професійно і так, як повинні діяти відповідні підрозділи будь-якої цивілізованої країни, коли її суверенний простір порушують військові літаки іншої держави. Про це у своєму коментарі сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу РНБО.

"Перш ніж відкрити вогонь, турецька сторона неодноразово попереджала Росію про неприпустимість порушення її повітряного простору військовими літаками збройних сил РФ.

Перед нанесенням ударів було зроблено ще кілька попереджень і тільки після цього був атакований російський літак", - сказав він, додавши, що турецькі військові виконали свій обов'язок по захисту повітряного простору своєї держави і безпеки своїх громадян.

На переконання Олександра Турчинова, у разі порушення нашого повітряного простору військовими літаками, "українські військові повинні діяти аналогічно, захищаючи нашу країну від агресії з повітря".

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...