​«Сирійський Сталінград»: Повстанці заявили про початок контрнаступу в Алеппо

Важка поразка російсько-асадівської коаліції від ІДІЛ під Пальмірою додала підрозділам поміркованої опозиції моральних та фізичних сил, а «ударний кулак» асадистів помітно ослаб, через відкликання резервів для східного фронту.

Представник сирійських повстанців в середу заявив, що розпочато контрнаступ проти урядових сил в місті Алеппо в рамках бою, що розгорнувся після того, як угода щодо перемир’я провалилася. Закарія Малахівджи з повстанського угруповання «Фастакім» сказав Reuters, що його люди "почали військові дії" з останньої ділянки, яку повстанці контролюють в найбільшому місті Сирії, зазначають Патріоти України. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини і свідок повідомили, що повстанці влаштували вибух замінованого автомобіля на північний захід від історичного Старого міста.

Варто нагадати, що урядові війська напередодні заявили, що східна частина Алеппо перейшла під їхній контроль. Повстанці погодилися на виведення своїх сил з Алеппо на умовах дотримання режиму припинення вогню. Офіційні представники повстанців повідомили, що бойове протистояння повинне припинитися сьогодні увечері, і що вони та цивільні громадяни, які опинилися у пастці на невеличкій територій міста, покинуть Алеппо в напрямку території, що контролюється опозиційними силами на захід від міста у сільській місцевості. Однак пізніше повстанці повідомили, що обстріли східних кварталів Алеппо силами Асада відновились навіть після досягнення угоди.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...