Ситник розповів, що думає про призначення Жебрівського аудитором НАБУ

За словами директора НАБУ, жодного з трьох аудиторів він особисто не знає.
Артем Ситник. Фото: НВ.

Призначення колишнього голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) не зовсім правильне. Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив в інтерв'ю, опублікованому 12 липня, передають Патріоти України.

"Мені здається, що це не зовсім правильно. По-перше, є сумнів у тому, що людина відповідає критеріям, які висуваються до аудитора. Насправді все це є не дуже доброю річчю, тому що будь-який висновок аудиту – як позитивний, так і негативний – буде ставитися під сумнів", – сказав він.

За словами директора НАБУ, жодного з трьох аудиторів він особисто не знає. На питання, чи не було у бюро справ, у яких фігурував Жебрівський до призначення на нову посаду, Ситник відповів: "Підозри, яка була б підписана, не було".

Глава бюро вважає, що немає підстав для визнання аудиторами роботи свого відомства "поганою". "Думаю, що варіанти можуть бути такі: або вони знаходять щось реальне, що дозволить написати негативний висновок, або аудит триватиме рік чи більше. Ніхто ж не обмежує аудит у часі", – зауважив Ситник.

19 червня президент України Петро Порошенко ввів Жебрівського до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ. У Центрі протидії корупції заявили, що Жебрівського призначили з порушенням закону. Згідно зі ст. 26 закону "Про Національне антикорупційне бюро України", аудитор НАБУ має мати досвід роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях. У ЦПК підкреслили, що у Жебрівського такого досвіду немає. Сам Жебрівський заявив, що досвід його роботи відповідає посаді аудитора НАБУ.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...