Ситуація у зоні АТО: Терористи активно обстрілюють позиції українських бійців на всіх напрямках оборони

Українські захисники змушені відкривати вогонь у відповідь.

Ілюстрація: ЖЖЗа добу російськими найманцями здійснено 30 обстрілів українських захисників, 7 з яких із забороненої Мінськими домовленостями зброї. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО на сторінці в соцмережі, повідомляють Патріоти України.

"Активність бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції залишається високою на всіх напрямках оборони, а особливо на Донецькому", - підкреслили в прес-центрі.

Як зазначили в прес-центрі, вогонь з мінометів, кулеметів та гранатометів бойцовики вели по підрозділам Збройних сил України в напрямку Зайцевого, Авдіївки, Верхньоторецького. Поблизу Луганського обстрілюючи наші позиції бойовики застосували озброєння БМП-1 та БПМ-2. А в районі Мар’їнки під прикриттям зброї різного калібру знову працювали ворожі снайпери.

"На Маріупольському напрямку під вогонь з мінометів, гранатометів та протитанкового ракетного комплексу потрапили наші захисники в Широкіному", - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі повідомили, що неспокійно було й в Луганській області. Вогонь з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї бойовики скерували по українських воїнах в районі Трьохізбенки. А в Станиці Луганській окрім укріплень сил АТО з такої ж зброї було обстріляно контрольно перепускний пункт в’їзду-виїзду.

"Аби втримати натиск ворога наші бійці змушені були 7 разів відкривати вогонь у відповідь, але виключно зі стрілецької зброї та гранатометів", - підсумували в прес-центрі.

Обстріли лише посиляться? Росія намагається змусити українців покинути друге за величиною місто, - Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 9:14

Майже ніхто не прогнозує, що російським силам вдасться захопити Харків найближчим часом. Як пише Bloomberg, українські та західні офіційні особи розглядають посилений обстріл Росією міста Харкова як спосіб змусити мирних жителів евакуюватися, передают...

У ворога великі проблеми: Російська ППО все частіше збиває свою авіацію в окупованому Криму

четвер, 18 квітень 2024, 8:56

Російські окупанти дедалі частіше почали збивати власні повітряні судна над тимчасово окупованим Кримом. Причиною "дружнього вогню" російської ППО стала наростаюча напруга через постійні атаки України по російських військових об'єктах на півострові, п...