"Ситуація в Азовському морі може закінчитися торгами за принципом: врятуємо Маріуполь, дамо Криму воду", - військовий експерт

Олег Жданов не налаштований оптимістично щодо ситуації в Азовському морі, і для цього є багато причин.
Заради Маріуполя можуть дати воду Криму? Фото: MRPL.city.

В Україні немає можливостей для посилення свого флоту. Але Путіну не вигідно йти на ескалацію військового конфлікту з боку Чорного і Азовського морів. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"В Україні є один фрегат "Гетьман Сагайдачний" і два артилерійські катери "Гюрза", які не роблять погоди. Вони в разі військових загроз не дійдуть від Одеси навіть до Керченської протоки. Тому що у Росії є ще військово-морська база в Севастополі. Про підводний флот і говорити нема чого. Єдину субмарину ми залишили в Севастополі, хоч і не в боєготовності", – зауважує Жданов.

Що стосується сухопутних сил, то їх, за словами експерта, теж посилювати нічим. Найпотужніші – кілька ракетних дивізіонів "Точка У", максимальна дальність яких – 100 кілометрів. Є ще системи "Смерч" з дальністю 70 кілометрів. Та попри це, на переконання військового, Росія не піде в наступ.

"Навіщо Путіну псувати імідж "миротворця", який він ліпить п'ятий рік, якщо можна економічно вирішити всі питання? Путін провів Чемпіонат світу, зустрівся з Трампом, якщо він розв'яже війну на європейському континенті, це поламає йому всю гру", – вважає фахівець.

До того ж, на його думку, варіант із "зеленими чоловічками" вже не пройде. В це ніхто не повірить, Путін сам зізнався, що це були російські військові. А на зустрічі з Трампом взагалі сказав, що "ми провели в Криму референдум". Тому будь-яке пересування військових вже буде тільки під прапором триколору, що означатиме війну.

"Ситуація в Азовському морі, можливо, закінчиться торгами за принципом: врятуємо Маріуполь, дамо Криму воду. А це означатиме, що ми назавжди відрубаємо півострів від України. Замість того, щоб відрубати Криму світло і перекрити газ, дамо воду. Залишиться тільки виконати мінські угоди, визнати анексію, федералізувати країну і дати Росії в руки потужний важіль управління зовнішньою і внутрішньою політикою України", – наголосив Олег Жданов.

Джерело: 24-й канал

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...