Ситуація в зоні АТО: Найбільше стріляли на Маріупольському напрямку, - Лисенко (карта)

Бойовики продовжують порушувати перемир'я.

В зоні АТО. Фото: blacksea.tv.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 30 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Про це на брифінгу заявив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, передають Патріоти України.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 16 обстрілів. Порушуючи "режим тиші", противник відкривав вогонь в районі Мар’їнки та Павлопілля зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів, а по Широкиному з мінометів калібру 120 та 82 мм.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень "режиму тиші". Противник вдавався до збройних провокацій в районах Новоолександрівки, Станиці Луганської, Попасної, Новогригорівки та Оріхового. Окрім стрілецької зброї та гранатометів тут противник застосував снайперський вогонь.

На Донецькому напрямку відбулось 4 обстріли. Зокрема, по захисникам Авдіївки було здійснено обстріли зі ствольної артилерії калібру 122мм та мінометів 82 калібру.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...