Знов дісталося Бутівці: інтенсивність обстрілів по всій лінії розмежування різко зросла, ворог знову задіяв великий калібр, - штаб АТО

Традиційно, коли представники місії ОБСЄ відправляються на вечірній відпочинок, російські окупанти починають обстріли позицій ЗСУ.

Терористи продовжують обстріли сил АТО. Фото: metronews.ua

Обстановка в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною, члени незаконних збройних формувань збільшили кількість обстрілів українських позицій.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

Так, кількість випадків відкриття вогню бойовиками протягом минулої доби різко збільшилась, а з 18:00 інтенсивність обстрілів по всій лінії фронту зросла.

"Всього зафіксовано 58 обстрілів, з них 32 на Маріупольському, 24 на Донецькому напрямку та 2 на Луганському. Порушуючи Мінські угоди, російські окупаційні війська 18 разів використовували міномети, тричі артилерію та один раз танк", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в штабі, на Маріупольському напрямку найгарячіше було неподалік Павлополя, де терористи вели вогонь з мінометів, 122 мм самохідних артустановок, а в районі Красногорівки близько 22:00 двічі по українських укріпленнях намагався влучити танк.

"Позиції поблизу Мар’їнки, Тарамчука, Новотроїцького опинились під мінометним вогнем, а поруч Гнутового, Талаківки, Чермалика та Широкиного російські окупанти обстріляли з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру. Зі 122 мм самохідних артустановок незаконні збройні формування випустили чотири снаряди по населеному пункту Чермалик", - додали в прес-центрі.

На Донецькому напрямку супротивник по опорних пунктах поблизу Невельського, Пісків, Авдіївки, Верхньоторецького та Луганського вів вогонь з мінометів, а шахту Путилівську (Бутівка) обстрілював з важких мінометів та гармат калібру 152 мм.

У районі Світлодарської дуги російські окупаційні війська вели вогонь по наших укріпленнях з кулеметів великого калібру та автоматичних гранатометів. На Луганщині ворог не прицільно бив поруч Трьохізбенки та Нижньотеплого.

Нагадаємо, раніше прес-центр штабу АТО оприлюднив відео наслідків обстрілу терористами міста Торецька, де зруйновані кілька будинків мирних громадян і загинула жінка 1932 року народження.

У ворога проблеми з авіатерором українських територій з Криму: Через масований ракетний удар вибухнув головний артилерійський склад аеродрому "Бельбек", - "Атеш"

четвер, 16 травень 2024, 2:35

За найбільш сміливими заявами експертів провідний аеродром російський військової авіації в Криму був практично знищений. У тимчасово окупованому Криму пошкоджено головний артилерійський склад військового аеродрому "Бельбек". Про це ввечері 15 травня п...

Оборона Вовчанська: Прикордонники показали, як знищили два російських танки, котрими загарбники атакували найближче до держкордону місто Харківщини (відео)

четвер, 16 травень 2024, 1:45

Прикордонники-аеророзвідники знищили два російських танки, з яких окупанти обстрілювали околиці міста Вовчанськ на Харківщині. . Пілоти розвідувальних БпЛА переслідували ворожу техніку до місця стоянки і за першої ж нагоди нанесли вогневе ураження.