"Ситуация не затянется на месяцы. Не говоря уже о годах", - адвокат Савченко про висунення звинувачень Надії

Одним з варіантів для звільнення Савченко Ілля Новіков вважає помилування, причому для цього зовсім необов'язково подавати прохання.

Ілля Новіков і Надія Савченко. Фото:www.svoboda.org

Один з адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков вважає, що захист виконав свою роботу, тепер долю українки повинні вирішити дипломати. Про це він заявив в студії телеканалу RTVI, передають Патріоти України.

"Я впевнений, що ця ситуація не затягнеться на місяці. Не кажучи вже про роки. М'яч на сьогоднішній день переходить на сторону дипломатів, ми свою роботу зробили, апеляції подано не буде, з тієї причини, що Надія Савченко забороняє нам подавати апеляцію", - заявив Новіков.

Він не сумнівається в тому, що суд визнає Савченко винною. "Тобто було зрозуміло, що якщо справа взагалі дійде до суду, то не осудити її не можуть. Тому що це означає плювок в обличчя особисто Бастрикіну, начальнику Слідчого комітету, який в цю справу вклав свою особисту репутацію", - зазначив адвокат.

Одним з варіантів для звільнення Савченко Новіков вважає помилування, причому для цього зовсім необов'язково подавати прохання.

"Немає такого закону (що зобов'язує для помилування подати прохання. - ред.). Є варіант, що її можуть поміняти, у МЗС вже склалося таке кліше, називається "естонський варіант" (Росія обміняла естонського поліцейського Естонії Кохвера на російського шпигуна. - ред.)", - підкреслив Новіков. Він також назвав Савченко "особистою бранкою самодержця".

Через антисемітські гасла: Кандидатку в президенти США затримали під час пропалестинської акції

неділя, 28 квітень 2024, 20:28

Під час студентських демонстрацій в американських кампусах проти війни в Секторі Гази поліція затримала сотні людей. Серед них – кандидатка у президенти США від Партії зелених Джилл Стайн. Про це пише BBC, передають Патріоти України. Прессекретар Джилл...

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...