Таємний план Кремля: Навіщо насправді в Єгипті висадились російські "зелені чоловічки", - експерт

За так званими навчаннями стоїть чергова спроба Російської Федерації нав’язати свої військові бази іноземним державам.

Ілюстрація: ЖЖТри сотні десантників із Рязані десантувались на узбережжі Єгипту. Офіційна версія подій – спільні військові навчання, повідомляють Патріоти України.

Так, російське оборонне відомство стверджує, що йдеться про навчання «Захисники дружби-2016», чомусь мало обговорювані в пресі. Спільні заходи, для яких відправлено три сотні російських десантників з технікою та озброєнням, мають продовжуватись до двадцять шостого жовтня 2016 року поблизу міста Ель-Аламейн, розташованого на березі Середземного моря.

Офіційна версія подій свідчить, що Москва та Каїр занепокоєні зростанням активності терористів на Синайському півострові. Тим не менш, експерти наголошують, що практичного змісту у спільних військових маневрах з єгиптянами не надто багато. Проте, це приносить політичні «дивіденди».

Таким чином у Кремлі хочуть підкреслити своє зближення з Каїром. Наразі, за винятком військової бази в Тартусі (Сирія), росіяни не можуть похвалитись військовою присутністю в Середземному морі. Тим не менш, геополітичні амбіції вимагають зростання кількості «больових точок» на цьому напрямку.

Як зазначає директор Дослідницького центру «Близький Схід-Кавказ» Міжнародного інституту новітніх держав Станіслав Тарасов, «створення коаліції мусульманських держав для боротьби з тероризмом не дає Росії можливості забезпечити постійну військову присутність в регіоні, опираючись виключно на Сирію. Тому РФ варто виходити на провідних «гравців» близькосхідного регіону». Тож насправді за навчаннями стоїть чергова спроба Російської Федерації нав’язати свої військові бази іноземним державам.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...