"Таємниця" смерті Чуркіна: Екс-колега покійного постпреда РФ в ООН розповів свою версію

Олександр Мацука абсолютно впевнений, що російський дипломат помер природною смертю.

Смерть Чуркіна ще довго буде оповита таємницями. Фото: РИА Новости.

Покійний повноважний представник РФ в ООН Віталій Чуркін не знав ніякої особливо секретної інформації, через яку його нібито могли вбити. Про це в інтерв'ю виданню "Гордон" заявив колишній глава секретаріату Ради безпеки ООН Олександр Мацука, передають Патріоти України..

За його словами, він абсолютно впевнений, що російський дипломат помер природною смертю.

"Більше того, не було сенсу його вбивати. Адже в цій справі він був лише виконавцем, перехідною ланкою. Кажуть, що він знав якусь страшну таємницю. Це гарно звучить. Мені дуже подобаються теорії змов, але це не більше, ніж легенда. Не знав Чуркін страшних таємниць. На тому місці, де він перебував, він міг знати тільки те, що йому повідомляли з Москви. А повідомляли йому тільки те, що йому потрібно було знати. Інфаркт на такій роботі - звичайна справа", - наголосив він.

Мацука пояснив, що Москва не поспішає надсилати в ООН заміну Чуркіну, оскільки не кожен дипломат погодиться обіймати таку посаду.

"Постійний Представник в ООН - не простий посол. Туди кого завгодно не призначать. Та й не кожен погодиться. Багатостороння дипломатія набагато складніше двосторонньої. Це важка праця. Добре бути послом у Греції, або, ще краще, десь на Мальті. Кухар, резиденція, апарат... Можна до пенсії сидіти. А у постпреда в ООН, тим більше в Раді Безпеки, - ні хвилини спокою. І треба "пахати" день у день. Самому. А не тільки вказівки роздавати", - заявив він.

Нагадаємо, про раптову смерть Віталія Чуркіна стало відомо 20 лютого. Згідно з офіційною версією дипломат помер через проблеми з серцем.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...