Такі рішення мають особливу природу: У Клімкіна пояснили, як вердикт суду ООН в Гаазі вдарить по Росії

Росія не зможе просто ігнорувати вердикт суду, незважаючи на те, що міжнародне право не так розвинене, як кримінальне.

Міжнародний суд ООН в Гаазі. Ілюстрація:xn--j1aidcn.org

Рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі стане серйозним випробуванням для Росії. Про це розповіла заступник міністра закордонних справ з питань євроінтеграції Олена Зеркаль в інтерв'ю ZN.ua, передають Патріоти України.

"Перш за все, рішення МС ООН мають особливу природу. З ними не ходять до виконавчої служби. Рішення знімає питання про те, чи повинна щось зробити Росія чи ні. Повинна. Тому на засіданнях Ради Безпеки ООН ми кожен раз будемо вимагати звіту про те, як Росія виконує обов'язкове для всіх рішення Міжнародного суду ООН. Це змінює саму манеру спілкування з Росією. Крім того, ніхто не заважає нам додатково звернутися в МС ООН, щоб він посилив заходи в зв'язку з тим, що РФ не дотримується рішення суду", - пояснила Зеркаль.

За її словами, Росія не зможе просто ігнорувати вердикт суду, незважаючи на те, що міжнародне право не так розвинене, як кримінальне.

"У порівнянні з іншими галузями права, міжнародне право ще дитина, яка розвивається. І питання контролю над повнотою виконання рішень саме на часі для міжнародного права в цілому. Навіть в даному процесі ми бачимо, скільки юридичних питань поставлено перед судом, який буде займатися трактуванням застосування конвенцій. І вперше - Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму", - говорить Зекаль.

Вердикт переводить питання з політичної площини в площину правову, підкреслює заступник міністра.

"І вже цей факт змінює всю дипломатичну роботу. Росія усвідомлює це. Бути підзвітним за виконання угоди - це серйозне випробування для Росії", - додала вона.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...