Такої "підлості" чекісти Путіна не отримували давно: МЗС Польщі звільнить всіх співробітників, що навчалися у Росії

Яцек Чапутович попрощається зі старими працівниками – переважно випускниками Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) і прийме на роботу нових дипломатів, навіть з більш низькою кваліфікацією.
Яцек Чапутович. Фото: Рейтерс.

Новий глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що в його відомстві намічаються серйозні кадрові перестановки. Зокрема буде звільнено всіх співробітників з дипломами російських ВНЗ, передають Патріоти України із посиланням на RMF.FM.

Так, новий глава зовнішньополітичного відомства проводить принципово іншу політику, ніж його попередник, Вітольд Ващиковський. Водночас у виданні зазначили, що однією з головних причин відставки міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського було небажання змінювати кадрову політику в польському МЗС. Колишній міністр виступав проти звільнень у Міністерстві закордонних справ і прийому нових співробітників без дипломатичного досвіду.

Зокрема Яцек Чапутович попрощається зі старими працівниками – переважно випускниками Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ) і прийме на роботу нових дипломатів, навіть з більш низькою кваліфікацією. Яцек Чапутович ще на посаді заступника міністра знизив вимоги під час останнього конкурсу на дипломатичну і консульську служби та звільнив тодішнього директора Дипломатичної академії Артура Гаразима.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...