Таки збили: Міноборони РФ підтвердило втрату літака в Сирії

Поки невідома доля пілотів, ймовірно, їм вдалося катапультуватися.

Ілюстрація: ЖЖ

За інформацією російського оборонного відомства над Сирією був збитий літак Су-24 російської авіагрупи. Про це повідомляє ТАСС, передають Патріоти України.

При цьому російське відомство наголошує, що Су-24 не порушував повітряний простір Туреччини, що підтверджується об'єктивними засобами контролю. У міноборони повідомили, що літак зазнав аварії на території Сирії, імовірно, це відбулося в результаті обстрілу з землі.

Поки невідома доля пілотів, ймовірно, їм вдалося катапультуватися. Як зазначають у Міноборони, літак перебував на висоті 6 тисяч метрів. "Також з'ясовуються обставини падіння російського літака. Міноборони РФ зазначає, що весь час польоту літак знаходився виключно над територією Сирії. Це зафіксовано об'єктивними засобами контролю", - цитує агентство повідомлення російського відомства.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ВПС Туреччини збили військовий літак, що порушив повітряний простір країни. Пізніше джерела в адміністрації президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана повідомили, що збитий літак належить до російських ВКС.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...