​Такий «ляпас» держава не отримувала з часів Гітлера: ЦРУ підтвердило, що Кремль втручався в президентські вибори США - Washington Post

Треба розуміти ментальність громадян єдиної у світі наддержави, щоб усвідомити яке це для них образливо. Такого не траплялося з часів Сталіна-Гітлера. Для американського обивателя мова вже йде не про якісь Сирію чи Україну, а про безпеку їх, коханих.

Центральне розвідувальне управління США дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори в США в 2016 році з метою допомогти республіканцеві Дональду Трампу здобути перемогу, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости» та Washington Post.

Згідно з повідомленням, американські спецслужби встановили пов'язаних з російським урядом осіб, які передали WikiLeaks листи зі зламаного сервера Національного комітету Демократичної партії та інших джерел, в тому числі, з комп'ютера голови виборчої кампанії Хілларі Клінтон.

Відзначається, що, на думку ЦРУ, ці особи мали на меті завдати шкоди передвиборної кампанії Клінтон і надати допомогу Трампу.

Хакерів, які діють з Росії або підтримуваних цією країною, підозрюють в серії атак на іноземні структури. 31 липня Клінтон заявила, що комп'ютери комітету демократів зламали російські спецслужби.

7 жовтня влада США офіційно звинуватили Росію у втручанні в процес президентських виборів в Сполучених Штатах. "Розвідувальне співтовариство США впевнене, що уряд Росії управляв недавніми зломами електронних поштових скриньок американських громадян і установ, в тому числі політичних організацій", - сказано в заяві.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав ці звинувачення "нісенітницею", а в Білому домі заявили, що готують "пропорційну відповідь" на дії російських хакерів.

14 жовтня в інтерв'ю американському телеканалу NBC віце-президент США Джо Байден заявив, що Штати надішлють Москві меседж в зв'язку з хакерськими атаками.

Портал WikiLeaks був заснований Джуліаном Ассанжем в 2006 році. Команда сайту публікує в основному секретні документи, отримані від інформаторів. За інформацією CNN, влада США отримала докази, що структури, пов'язані з російським урядом, передають інформацію порталу WikiLeaks.

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...

Погрожував, що віддасть цілій групі загарбників: Українка з Херсонщини розповіла про моторошні зґвалтування окупантом з Росії

середа, 8 травень 2024, 12:14

В Україні до 12 років позбавлення волі заочно засудили російського окупанта, який під час окупації Херсонщини понад місяць ґвалтував місцеву жительку. Про це йдеться у вироку Великоолександрівського районного суду Херсонської області від 29 квітня 2024...