"Танцюють" під дудку Кремля: Придністров'я почало підготовку приєднання до Росії

Цим документом визначено "основним напрямком внутрішньої політики Придністровської Молдавської Республіки.

Ілюстрація: ЖЖ

У невизнаній Придністровській Молдавській Республіці провели нараду, на якій обговорили підготовку приєднання до Росії, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу уряду невизнаної республіки.

Такк, було обговорено механізм виконання указу президента Євгена Шевчука "Про реалізацію підсумків республіканського референдуму, який відбувся 17 вересня 2006 року". В результаті обговорення було визначено дорожню карту реалізації цього указу.

"На мій погляд, необхідно звіряти нашу законодавчу базу з Російською Федерацією. Ми всі оптимісти, ми не раз говорили, що наша національна ідея – це визнання і входження до складу Російської Федерації. Якщо ми говоримо про те, що рано чи пізно Росія буде нашим домом, то і жити ми повинні за законами цього дому", - сказав прем'єр невизнаної республіки Павло Прокудін.

Зазначається, що цим документом визначено: "основним напрямком внутрішньої політики Придністровської Молдавської Республіки є приведення правової системи Придністров'я у відповідність з федеральним законодавством Російської Федерації". Так, президент невизнаного Придністров'я доручив представити план щодо приведення законодавства республіки у відповідності з російським та строки його реалізації.

Справка. Придністров'я - сепаратистський регіон Молдови, фактично незалежний від Кишинева з 1992 року. За законодавством Молдови, території на лівобережжі Дністра з населенням близько 50 тис. чоловік має статус "автономного територіального утворення з особливим правовим статусом". У ролі "миротворців" в Придністров'ї діють російські війська.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...