Те, що Меркель обіцяє Путіну: "У випадку широкомасштабного вторгнення, Україна може сподіватись на багатократне посилення антиросійських санкцій ЄС і поставки зброї", - посол у Німеччині

Ангела Меркель була і залишається єдиним політиком світового рівня, який може хоч якимось чином впливати на Володимира Путіна, запевнив дипломат.

Ілюстрація:espreso.tv

Посол України в Німеччині Андрій Мельник у своєму інтерв’ю розповів про основні внутрішні та зовнішні політичні тенденції у ФРН, роботу німецьких спецслужб та рівень впливу Меркель на Путіна. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Главком.

Так, Мельник пояснив доволі скептичне ставлення офіційного Берліну до поліцейської місії на Донбасі тим, що Німеччина є основним донором ОБСЄ – і фінансово, і кадрово.

І тому, надсилаючи на Схід України озброєних миротворців, вона муситиме обирати із своїх власних громадян. Решта держав дистанціюються від цієї проблеми, не вважаючи її вирішення своїм обов’язком.

За словами посла, німецька розвідка веде постійний моніторинг переміщень російської армії та прогнозує потенційні накази російського головнокомандувача. На думку очільників Бундесверу, імовірність широкомасштабного вторгнення доволі мала.

Проте, якщо це все-таки відбудеться, Україна може сподіватись на багатократне посилення антиросійських санкцій і поставки оборонної зброї, але не на фізичне втручання німецьких військ. Більше того, після путінських провокацій в Криму, спецслужби України та Німеччини домовились поглибити співпрацю і постійно обмінюються розвідувальною інформацією.

Також Мельник наголосив, що Ангела Меркель була і залишається єдиним політиком світового рівня, який може хоч якимось чином впливати на Володимира Путіна. Вона спілкується з ним постійно, намагаючись донести до нього позицію консолідованого Заходу та якось скоректувати його поведінку.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...