​Те в чому Путін не здатний зізнатись: Росія більше не здатна протистояти світу (відео)

Розгортається новий виток традиційного в останні роки російського «победобесія», кульмінацією якого стане парад 9 травня на Красній площі.

О

дне з головних дій цього дійства - демонстрація радянської військової могутності. Ні, ніякої помилки немає: демонстрована Кремлем військова міць, в кращому випадку - технології 60-х і 70-х років минулого століття, а часто ще 50-х років, повідомляють Патріоти України з посиланням на нашого доброго друга Олега Шро і «Новий Регіон».

Все це викликає лише саркастичну посмішку у військових NATO, які протиставили всім силам ППО і ВПС Чорноморського флоту всього лише два F-22 Raptor, і цього виявилося достатньо. Іноді виникає думка - а ось пролетіли б ці побудовані за технологією «Стелс», пташки над Червоною площею 9 травня 2016 року. Хотілося б подивитися, як будуть розбігатися парадні коробки і високі гості від Мавзолею, особливо якщо ці пташки що-небудь скинуть на площу, наприклад, вимпел з написом «Surrender!» Дуже хочу на це подивитися ... Про ці та інші питання йшла мова на 7-й експертнійї зустрічі «Що чекає Росію: сценарії і прогнози» з військовим журналістом Дмитром Флорінм, які працюють в Україні.

Зокрема, торкнулися питання створення у Росії Національної гвардії. Думка експерта: «Національна гвардія Росії - це розширений варіант спецназу ФСБ, оснащеного важким озброєнням, бронетехнікою і літаками». Мета створення Національної гвардії чисто внутрішня: продемонструвати, якою силою володіє держава для придушення будь-яких можливих протестних виступів.

Саме з цією метою Внутрішні війська перетворять в Національну гвардію, підпорядкувавши їх на ділі ФСБ, розширюючи можливості останньої до повноцінної боєздатної армії. Однак, так само, як і автор, експерт сумнівається в можливості серйозних політичних або соціальних виступів в сучасній Росії. З одного боку, в Росії не існує на сьогоднішній день жодної політичної сили, здатної в масштабах всієї країни проводити скільки-небудь серйозні політичні чи соціальні акції протесту. З іншого боку - спостерігається повна соціальна апатія населення, яка здатна до самоорганізації для самостійного проведення подібних акцій, як це було в Україні під час Революції Переваги.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...