Технології третього тисячоліття: На Харківщині збудують дві ТЕЦ, котрі не потребують ні газу, ні нафтопродуктів, ні вугілля

Теплові електроцентралі та станції вироблятимуть енергію з відходів.

На Харківщині плануть збудувати біоелектростанції. Фото: biz.nv.ua.На території Харківської області можуть встановити дві біологічні теплові електроцентралі та станції з виробництва енергії з відходів. Це питання обговорив голова Держенергоефективності Сергій Савчук із віце-президентом корпорації МАСТ-ІПРА Олександром Греховодовим, пишуть Патріоти України з посиланням на прес-службу уряду.

БіоТЕЦ дозволять фактично повністю задовольнити потреби міст в електроенергії, а також відновити цілорічне гаряче централізоване водопостачання.

"БіоТЕЦ – це ефективне рішення енергетичних та економічних проблем міст. Населення буде забезпечено життєво необхідними ресурсами, підвищиться енергобезпека міст, покращиться економічна ситуація, з’являтимуться нові робочі місця, запрацюють нові ринки споживання відновлюваних джерел енергії", - сказав Савчук.

Греховодов повідомив, що наразі корпорація працює над проектами встановлення в містах Вовчанськ та Куп'янськ двох ТЕЦ на біомасі (деревній трісці, відходах сільського господарства), електричною потужністю 9,6 МВт та тепловою потужністю 21 Гкал/год кожна.

Він також поділився планами корпорації щодо будівництва заводів з переробки твердих побутових відходів для виробництва енергії.

Над цим питанням корпорація МАСТ-ІПРА працює спільно з данською компанією Babcock & Wilcox Volund — одним із світових лідерів у сфері виробництва електроенергії з відходів.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...