Тепер - за грати: Український суд засудив екс-главу міліції Маріуполя, який перейшов на бік бойовиків ДНР

У травні 2014 року чоловік, перебуваючи на високій посаді, взяв участь у спільній прес-конференції з представниками "ДНР" .

Фото: СМИ

Приазовський районний суд Запорізької області заочно засудив колишнього в. о. начальника Маріупольського міськвідділу головного управління МВС України в Донецькій області Олега Моргуна до 11 років позбавлення волі. Таке покарання екс-міліціонер отримав за участь у терористичній організації. Про це на своїй сторінці у Facebook 30 серпня повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, передають Патріоти України.

Повідомляється, що в травні 2014 року Моргун, перебуваючи на високій посаді, взяв участь у спільній прес-конференції з представниками "ДНР" в захопленій на той момент будівлі Управління боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС України в Донецькій області. Тим самим він дискредитував органи МВС і порушив присягу.

Крім того, після звільнення на пенсію в 2014 році Моргун виїхав з Маріуполя в окупований Новоазовськ і очолив там незаконний орган влади – так звану адміністрацію Новоазовського району.

Враховуючи обставини, 23 серпня суд оголосив обвинувальний вирок. Моргуна заочно визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України, та засуджено до 11 років позбавлення волі.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"