Терміново виділити Україні мільярди доларів вимагають від Обами і Конгрес, і колишні посли США

Будь-яка допомога Києву повинна супроводжуватися однією лише умовою - реальною боротьбою з корупцією в Україні.

Екс-посли США в Україні. Фото: скрін відео

Тема України сьогодні на передовиці провідного американського видання. Терміново виділити Києву кілька мільярдів доларів зажадали від Барака Обами і Конгресу троє колишніх послів США в Україні. Навіщо потрібні ці гроші і чи дадуть їх, розповів кореспондент Подробностей у Вашингтоні, зазначають Патріоти України.

Три дипломата, які в різні роки очолювали посольство США в Києві, у спільній статті американського видання наполягають - необхідно фінансово підтримати Україну.

Джон Гербст, Стівен Пфайфер і Вільям Тейлор впевнені - тих грошей, які США і Євросоюз в новому році планують виділити Україні, - вкрай недостатньо. І навіть називають точну суму.

Мовляв, Конгрес повинен розщедритися - надати Києву від двох до п'яти мільярдів доларів. Дипломати називають цю суму "мінімальним порогом для життєздатності країни". Мовляв, інакше - економіка не витримає. І це повинні бути не тільки кредитні гарантії, але і прямі бюджетні вливання.

Більше того, дипломати вимагають, щоб Білий дім пішов ще далі - переконав Євросоюз теж дати грошей. І теж як мінімум 5 млрд.

Те, що до них прислухаються і допоможуть - самі автори звернення вважають цілком реальним. Але називають головну перешкоду. "Корупція" - з якою країна досі не впоралася.

Ось чому дипломати кажуть - будь-яка допомога Києву повинна супроводжуватися однією лише умовою. Ці та інші вливання повинні залежати від реальних дій уряду. Від прихильності реформам і реальною боротьбою з корупцією. Якщо вона дійсно буде - допомагатимуть. Ні, значить при всій симпатії до України - згорнути фінансову допомогу.

Так що напередодні Нового року Києву дали відразу два дуже чітких меседжі. Країну готові підтримувати. Але і зволікання уряду може обійтися дуже дорого.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...