Терористи занервували: У "ДНР" прибули офіцери РФ з перевіркою

Причина перевірки - "військова розвідка ДНР" стала поступово втрачати свої "агентурні позиції".

Терористи "ДНР". Фото: podilska.info.

У так звану ДНР прибула нова група офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу РФ, метою якої є переформатування і підвищення ефективності роботи "військової розвідки" терористів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав нардеп, координатор "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

За його словами, головною причиною такої необхідності є різке зниження кількості і якості видобутої інформації останнім часом.

"На думку фахівців з РФ, "військова розвідка ДНР" стала поступово втрачати свої "агентурні позиції" в районах та містах дислокації штабів, командних пунктів та ПУ сил АТО, які, на думку представників російського ГРУ, повинні перебувати під постійним наглядом і контролем. як вказали в своє виправдання представники керівництва "військової розвідки ДНР", основною причиною зниження ефективності роботи є різка активізації контррозвідувальних заходів СБУ на прифронтовій території, контрольованої України", - пояснив Тимчук.

Однак, як зазначає експерт, на думку офіцерів ГРУ, причинами неефективності роботи є низка факторів, пов'язаних із низьким рівнем професіоналізму самих співробітників "розвідки ДНР" - недбалість у роботі офіцерів, які курують, недотримання конспірації як агентами, так і їхніми кураторами (зокрема, використання відкритих каналів зв'язку) та ін.

"У зв'язку з цим російські фахівці, які прибули, зажадали "посилити" роботу з кадрами й агентурою", - додав Тимчук.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...