Терпець увірвався: У Польщі заявили - Москва перейшла всі мережі, відплата близько

Міністр оборони Польщі запевнив, що НАТО готове на рішучі дії в протистоянні з РФ, оскільки остання переходить всі межі.

Антоній Мацеревич. Фото: ЖЖ

Рівень агресивних дій Російської Федерації останнім часом перевищив всі допустимі межі політичного протистояння. Так, Москва систематично домагається дестабілізації Європи, заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляють Патріоти України з посиланням на TVP.INFO.

"Рівень озброєння Росії і її агресивних дій, особливо в останній період, є нечуваним, небувалим і виходить за межі нормального політичного спору", - сказав міністр. Він підкреслив, що Москву не варто боятися, але потрібно усвідомлювати, що вона систематично прагне до "дестабілізації Європи, дестабілізації політичного ладу в Європі".

Мацеревич уточнив, що неправильно говорити про те, що НАТО жодним чином на це не реагує. Наприклад, у січні в Польщі буде розміщено підрозділи танкової бригади США.

Міністр додав, що Варшава також робить багато для посилення обороноздатності польської армії. Він згадав про реформування системи управління армією, а також створення військ територіальної оборони країни.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...