Тільки після виконання мінських угод: Порошенко розповів, коли розглядатимуть зміни до Конституції про децентралізацію

"Для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, перш за все в сфері безпеки" - наголосив президент.

Виступ Порошенка у ВР 28 червня 2016 року. Фото:novynarnia.com

Верховній Раді України буде запропоновано розглянути зміни до Конституції в частині децентралізації в другому читанні тільки після виконання мінських угод. Про це 28 червня заявив президент України Петро Порошенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

В ході свого виступу на урочистому засіданні в парламенті з нагоди Дня Конституції він зазначив, що на сході України повинен бути встановлений повний і тривалий режим припинення вогню.

"Очевидно, що для внесення змін до Конституції в цій частині є чіткі попередні умови, перш за все в сфері безпеки", - сказав він.

Також Порошенко підкреслив, що Росія повинна вивести всі свої війська, озброєння і техніку з території України, Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ повинна отримати повний доступ до всієї неконтрольованої українською владою території, а також встановити постійний моніторинг за тимчасово неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону. Крім того, має відбутися роззброєння всіх незаконних збройних формувань на сході України і встановлення зон безпеки.

"Важливою гарантією від військових провокацій і дотримання режиму припинення вогню, забезпечення безпеки майбутнього виборчого процесу має стати розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ", - зазначив глава держави.

Поряд з цим, Порошенко підкреслив актуальність питань звільнення всіх українських заручників і проведення місцевих виборів на Донбасі відповідно до українського законодавства і стандартів ОБСЄ.

"Тільки при дотриманні цих умов я буду готовий звернутися до Верховної Ради із закликом проголосувати за ці зміни в другому читанні", - заявив президент. Він додав, що "це відбудеться не сьогодні, не завтра і не 4 липня, як деякі заявляють".

За словами Порошенка, позиція української влади щодо внесення змін до Основного Закону в частині децентралізації знаходить повне розуміння з боку європейських партнерів.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.