Тіньові потоки: Гройсман розказав, скільки мільярдів втрачає українська митниця через корупцію

"Ні країну, ні мене особисто не влаштовує, яка ситуація відбувається на нашій митниці", - заявив Прем'єр-міністр.

Володимир Гройсман на нараді щодо розробки реформ української митниці. Фото:http://www.kmu.gov.ua/

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер, 21 квітня, провів нараду щодо реформування митних органів за стандартами Європейського Союзу, спрощення митних процедур та збільшення надходжень митних платежів.Учасники обговорення наголосили на необхідності повної детінізації на митниці, реформування роботи електронних систем та усунення людського фактору. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на урядовий портал.

У тіньових потоках знаходиться не менше 20% всіх платежів, які сьогодні здійснюються на митниці. У цьому контексті під час наради обговорювалися можливі шляхи подолання існуючих корупційних схем.

"Ні країну, ні мене особисто не влаштовує, яка ситуація відбувається на нашій митниці", - заявив Прем'єр-міністр.

За словами Гройсмана, щорічно державний бюджет втрачає близько 50 млрд гривень. При цьому прем'єр доручив ряду відомств за три місяці створити систему управління ризиками та ліквідувати тіньові схеми на митниці.

Також за цей термін потрібно забезпечити технічними засобами митні переходи і побудувати якісну взаємодію прикордонної служби з іншими правоохоронними системами.

При цьому за два тижні потрібно знайти рішення з доопрацювання автоматизованої системи управління ризиками, а також Гройсман доручив створити робочу групу із забезпечення відеофіксації огляду на митниці.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...