Ткнули носом у "багно": МЗС України зробило дуже болісну заяву законослухняному ЄС

Дозвіл для "Газпрому" використовувати трубопровід OPAL в обхід України порушує умови Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Дозвіл Єврокомісії збільшити прокачку російського газу компанії "Газпром" по трубопроводу OPAL в обхід України є порушенням Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це під час зустрічі з главою представництва ЄС в Україні Хьюго Мінгареллі заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МЗС.

Зеркаль зазначила, що прийняття подібних рішень без попередніх консультацій з українською стороною є порушенням статті 274 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка передбачає, що сторони будуть враховувати потенціал і можливості енергетичної інфраструктури один одного.

Вона підкреслила, що Європейська Комісія в процесі підготовки таких рішень повинна дотримуватися зобов'язань, взяті ЄС в рамках договору про заснування Енергетичного співтовариства, зокрема, дотримуватися у відносинах з Україною та іншими державами-партнерами принципу солідарності і уникати прийняття рішень, які б суперечили антимонопольному законодавству ЄС.

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія заявила про надання російському концерну "Газпром" ширшого доступу до газопроводу OPAL, що дозволить Росії прокачувати більше газу в Європу в обхід України. Трубопровід OPAL з'єднує газопровід "Північний потік" з газотранспортними системами Німеччини і країн Центральної Європи.

СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...