"Точні цифри вам навряд чи хтось назве": Військовий експерт розповів про плани Кремля в окупованому Криму

За допомогою наявної в Криму військової техніки Росія здатна створювати загрозу не тільки для України, але і для країн Чорноморського басейну.

У окупованому Криму. Фото: соцмережі.

Зі 100%-ю вірогідністю неможливо оцінити, скільки саме живої сили і озброєнь накопичено окупантами на анексованому півострові, але зрозуміло, що РФ намагається зробити все для того, щоб домінувати в Чорноморському регіоні. Таку думку висловив в інтерв'ю «Крим.Реаліі» колишній спікер Міноборони з питань АТО Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

«Точні цифри вам навряд чи хтось назве, так як вони мають розвідувальний характер. До 30 тис. російських військовослужбовців дислокуються на території Криму. Росія активно розміщує на території півострова сучасне озброєння - це і засоби ППО, зокрема, комплекс С-400 «Тріумф», це і сучасні фрегати, які здатні нести ракетне озброєння, і комплекс «Калібр», літаки, важка техніка. Після окупації Криму в лютому 2014 Росія почала активно заповнювати особовим складом, озброєнням і технікою не тільки наявні в той момент військові містечка, але і відновлювати старі, занедбані військові містечка, які були передані на баланс місцевої влади», - розповів Селезньов.
«За допомогою наявної в Криму військової техніки Росія здатна створювати загрозу, в тому числі, і для країн Чорноморського басейну. Введення в експлуатацію на території мису Фіолент чергового дивізіону протиракетної оборони повністю вкладається в стратегію перетворення Криму на так званий «непотоплюваний авіаносець» - потужне військове угруповання, спрямоване на домінування в Чорноморському регіоні», - додав Селезньов.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...