Той, що гроші вилами гребе: Журналісти показали елітну нерухомість та авто Олега Ляшка (фото, відео)

Політик, який ніколи не займався бізнесом, має маєток за 15 млн грн і автопарк елітних авто.

Олег Ляшко. Фото: ТСН.

Лише за останній рік народний депутат, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко із цивільною дружиною Росітою Сайранен придбали нерухомості приблизно на 20 млн грн, йдеться у розслідуванні для програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

На початку 2016 року цивільна дружина Ляшка придбала у Києві земельну ділянку на 600 кв.м. Цільове призначення землі - для сільського господарства, але випасати худобу подружжя Ляшків тут не зможе. На ділянці вже збудований двоповерховий будинок на 300 кв.м. Цього будинку немає в е-декларації нардепа, наголосили журналісти. Зазначається, що Сайранен ніколи не мала і не має власного бізнесу.

У 2017 році Ляшко купив будинок й собі. Йдеться про маєток на 550 кв. м і дві земельні ділянки загальною площею 0,6 га у смт. Козин (Конча-Заспа). Загальна вартість - 15 млн грн.

В інтерв’ю журналістам Ляшко переконував, що будинок придбаний у кредит. Однак ані в декларації, ані у витягу на нерухомість дані про кредит або іпотеку відсутні.

Згідно з декларацією, у власності Ляшка Mercedes S 550 і Land Cruiser. Утім, це не найкращі екземпляри в автопарку нардепа. Журналісти зафіксували, як зранку із двору Ляшка виїжджає броньований Cadillac Escaladе. Такого автомобіля в декларації нардепа немає, однак раніше Ляшка вже неодноразово фіксували на цій автівці біля ВРУ. Офіційно авто записано на радника Ляшка - Олександра Гулака.

У декларації головний "радикал" вказав, що продав якусь нерухомість компанії "Асфа Лайн", зареєстрованій у Чернігівській області. "Якоюсь" нерухомістю виявилась двоповерхова споруда у центрі Прилук. І до продажу, й після у ній розміщується регіональний офіс Радикальної партії.

"Асфа Лайн", як з'ясували журналісти, пов’язана з головою чернігівського осередку "Радикальної партії", депутатом облради, екс-заступником голови ДСНС Олегом Авер'яновим, який 8 років тому провернув схему із закупівлі пожежної техніки з Росії через фірми родини.

Також у розслідуванні йдеться про фірму "Пожмашина", власник якої - кіпрська компанія "Ідехус Лімітед”, а формальний кінцевий бенефіціар - член "Радикальної партії" - Олександр Борщ. Однак за словами екс-дружини Олега Авер’янова - Євгенії, компанія "Пожмашина" фактично перебуває у власності Авер’янова. А офіційний бенефіціар Борщ - давній товариш та кум подружжя.

У 2015 році екс-голова ДСНС Сергій Бочковський заявляв про тиск на нього Олега Ляшка з метою "вибити" перемогу на тендері ДСНС для "Пожмашини". Після кадрових ротацій, пов'язаних із арештом та звільненням Бочковського, Авер'янов отримує крісло заступника голови ДСНС.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...