Томос близько: У Києві проходить Архієрейський собор УПЦ КП

О 12:00 четверга, 13 грудня, в Київській патріархії розпочався Архієрейський собор Української православної церкви Київського патріархату, під час якого ієрархи планують обговорити низку питань і погодити рішення щодо призначеного на 15 грудня Об'єднавчого собору зі створення помісної Української православної церкви, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

"Архієрейський собор УПЦ КП відбудеться о 12:00 на Пушкінській, 36", - заявив обізнаний співрозмовник.

Як відомо, за адресою вул. Пушкінська, 36 у Києві розташована резиденція глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета. Рішення про проведення Архієрейського собору Української православної церкви Київського патріархату 13 грудня було ухвалено на засіданні Священного синоду УПЦ КП, що відбувся 6 грудня.

"Беручи до уваги благословення Його Святості Варфоломія... для ухвалення належних рішень про скликання та проведення 15 грудня 2018 року надзвичайного об'єднавчого собору ієрархів Української православної церкви в складі українського єпископату, який у квітні 2018 року звернувся до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію УПЦ, керуючись статутом про управління УПЦ Київського патріархату (...) - скликати 13 грудня 2018 року в Києві архієрейський собор Української православної церкви Київського патріархату", - зазначено в журналі засідання Священного синоду.

Нагадаємо, сьогодні в Андріївській церкві відбулося перше служіння Вселенського патріархату. Літургія відбулася за участю митрополита Гальського Еммануїла.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...