Тотальна недовіра до Путіна: Швеція стягує війська у балтійському регіоні

Причиною такого рішення шведів стала агресивна поведінка Росії

Фото: norse.ru

Влада Швеції прийняла рішення розмістити на острові Готланд у Балтійському морі військову частину. Причиною рішення стала поведінка Росії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Интерфакс".

"Швеція однозначно заявляла, що вважає анексію Криму, зусилля з дестабілізації ситуації на сході України, а також агресивну і провокаційну поведінку російських військ в балтійському регіоні руйнівними для безпеки країни. Наскільки я розумію, рішення про розміщення кількох сотень військових на балтійському острові Готланд є відповіддю на загальну тенденцію", - заявив шведський посол в Москві Петер Еріксен в інтерв'ю російському виданню.

До цього міністр оборони Швеції Петер Гультквіст сказав про вірогідне зростання в його країні шпигунської активності з боку Росії. Зокрема, Росія виявляє підвищену зацікавленість до військової сфери у Швеції. Після того, як минулого тижня стало відомо про відправлення для постійної дислокації на шведський острів Готланд 150 військових, там активізувались росіяни, які під виглядом туристів звертались до шведських військових, намагаючись вивідати в них інформацію про те, до яких військових частин вони належать. Також протягом останнього тижня повідомлялось про інциденти на півночі материкової Швеції, зокрема, поблизу військового об’єкту був знайдений автомобіль з великою кількістю антен, а в одному з ресторанів росіяни погрожували офіцерові НАТО.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...