Трагедія на Широколанівському полігоні: Військових вбило зброєю 50-річної давності - ГПУ

Вибух 120-мм міномета, в наслідок яколго один боєць ЗСУ загинув, а 10 - отримали поранення, стався через порушення правил поводження зі зброєю.

На полігоні "Широкий лан" внаслідок вибуху загинув солдат. Фото: УНІАН.

Генеральна прокуратура України взяла на контроль розвиток слідства за фактом загибелі і поранення військовослужбовців на полігоні "Широкий лан" у Миколаївській області, і головною версією розглядає технічну невідповідність боєприпасів встановленим нормативам. Як повідомляє прес-служба відомства, зокрема встановлено, що військовослужбовці, проводячи навчальні вправи зі стрільби з міномета, здійснили 7 вдалих пострілів, після чого було здійснено спробу чергового пострілу, пишуть Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Однак, через порушення правил поводження зі зброєю стався вибух, у результаті чого загинув один і отримали поранення ще 10 військовослужбовців", - зазначили в ГПУ.

Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 414 КК України за фактом порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам або смерть потерпілого.

Проводяться допити свідків, призначення необхідних експертиз, інші першочергові слідчі дії.

"Попередньо встановлено, що під час стрільб використовувалися міни 1975 року випуску і детонатор 1960 випуску. У зв'язку з цим наслідком однієї з основних, крім інших, розглядається версія технічної невідповідності боєприпасів встановленим нормативам", - зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, напередодні в Миколаївській області на військовому полігоні "Широкий лан" під час навчальних стрільб вибухнув 120-мм міномет, в результаті чого один боєць ЗСУ загинув, а 10 - отримали поранення.

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...