Трамп обмірковує удар у відповідь по силах РФ у Сирії

У відповідь на використання хімічної зброї США можуть застосувати не тільки військову силу, а й економічні та політичні інструменти.

Дональд Трамп обдумує відповідь. Фото: Рейтерс.

Президент США Дональд Трамп обмірковує можливість удару по російських і іранських військових в разі наступу на опозиційні сили в провінції Ідліб. Про це повідомляє газета Wall Street Journal, посилаючись на дані високопоставлених чиновників, передають Патріоти України.

Причиною удару США, пише видання, може стати рішення президента Сирії Башара Асада застосувати хлорин в ході наступу на провінцію Ідліб - останній великий оплот повстанців в країні. «Пентагон розробляє військові сценарії, але Трамп ще не вирішив, що саме буде вважатися приводом для військової відповіді і чи будуть США атакувати російські або іранські військові сили, що допомагають Асаду в Сирії», - пише газета.
Джерела видання повідомляють, що у відповідь на використання хімічної зброї США можуть застосувати не тільки військову силу, а й економічні та політичні інструменти. Нагадаємо, напередодні стало відомо, що президент США Дональд Трамп вважає, що Росія і Іран здійснять «серйозну гуманітарну помилку» в Сирії, якщо дозволять урядовим військам Башара Асада піти на штурм провінції Ідліб на півночі країни. Незважаючи на це, Росія відновила авіаудари по позиціях повстанців у сирійській провінції Ідліб.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...