Трамп сказав чітко: "Росія повинна повернути Крим Україні", - Radio Free Europe Radio Liberty

Прес-секретар Трампа Шон Спайсер озвучив позицію президента США стосовно російської агресії.

Позиція Трампа щодо Криму незмінна: "Росія має повернути півострів". Фото: ВВС.

Прес-секретар Шон Спайсер 14 лютого на прес-конференції, в значній мірі присвяченій раптовій відставці радника Трампа з національної безпеки Майкла Флінна, передав позицію президента. Флінн пішов у відставку менш ніж за 24 години до цього моменту, а після в новинних стрічках з'явилися повідомлення про те, що під час його телефонних розмов з послом Росії, що мали місце до інавгурації Трампа, обговорювалися санкції, введені президентом США Бараком Обамою. Про це йдеться у статті Radio Free Europe Radio Liberty, передають Патріоти України.

Як відомо, адміністрація Обами вдарила по Росії, запустивши декілька хвиль санкцій за анексію Криму в березні 2014 року і розв'язану згодом війну на сході України.

Тим часом, Трамп неодноразово заявляв, що хоче поліпшити відносини з Росією і, можливо, розгляне питання про скасування санкцій проти Москви.

Багаторазові зведення новин за останній тиждень повідомляють, що Флінн свідомо говорив про санкції під час телефонної розмови з послом РФ Сергієм Кисляком за кілька тижнів до інавгурації Трампа 20 січня.

Спайсер відстоював розумність позиції Трампа по відношенню до Росії, пояснюючи 14 лютого журналістам, що президент "гранично ясно дав зрозуміти - він очікує, що уряд Росії припинить насильство в Україні і поверне Крим".

"Є деяка іронія в усій цій ситуації. Президент неймовірно жорстко висловився про Росію. Він продовжує піднімати питання Криму, який попередня адміністрація дозволила Росії захопити", - сказав Спайсер.

Спайсер також вказав на позицію Ніккі Хейлі, посла США в ООН, під час її першого виступу в Раді безпеки 3 лютого, коли вона рішуче засудила Росію і заявила, що "Крим є частиною України".

Хейлі сказала, що "пов'язані з Кримом санкції будуть залишатися в силі до тих пір, поки Росія не поверне контроль над Кримським півостровом Україні".

Однак не ясно, чи стосується ця заява також тих санкцій, які були введені проти Росії за підтримку сепаратистів в Східній Україні.

Одна з телефонних розмов, яка відбулася між Флінном з Кисляком, як повідомляється, датована 26-м грудня. У той день Обама оголосив про застосування нових санкцій відносно Росії на підставі висновків спецслужб США про систематичні зусилля Москви за допомогою комп'ютерних зломів і пропаганди вплинути на американські президентські вибори.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...