Трамп зробить "подарунок" Путіну? США можуть вийти з НАТО

Президент Дональд Трамп може повернутися до погрози виходу США з НАТО. Це спричинило те, що нарощування військових витрат іншими членами Альянсу продовжує відставати від мети, яку він поставив, пише The New York Times, повідомляють Патріоти України.

Протягом 2018-го Трамп конфіденційно кілька разів заявляв про бажання вийти з НАТО. Він казав високопосадовцям, що "не бачить сенсу у військовому Альянсі".

Трамп під час саміту в Брюсселі у липні 2018-го пригрозив виходом США з НАТО, якщо держави-члени не виконають його вимог із підвищення видатків на оборону. Пізніше Трамп заявив, що за підсумками екстреної зустрічі не розглядає таку можливість.

Високопоставлений чиновник адміністрації Трампа, коментуючи питання про можливість нових погроз, вказав на зауваження Трампа у липні, коли він назвав прихильність Сполучених Штатів до НАТО "дуже сильною", а Альянс "дуже важливим".

"Чиновники американських служб безпеки вважають, що Росія зосередилася на підриві солідарності між Сполученими Штатами та Європою після анексії Криму 2014-го", - йдеться у матеріалі. 2014-го члени НАТО погодилися рухатися в напрямі збільшення протягом 10 років витрат на оборону, довівши частку до 2% від ВВП.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...